Получавам много въпроси относно маските за коса, които са подействали най-добре върху косата ми, затова реших да ги събера в днешния пост! Ще ви разкажа за козметиките, които ме дариха с най-добрите резултати. Има всякакви продукти на различни цени. Една от тях изпъква <3 Ще видите защо – насладете се на списъка с топ маските за коса!

Най-добрите маски за коса, които съм тествала

Номер 1 – Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

За мен това със сигурност е най-добрата маска за коса! Nanoil лансира най-ефективната кератинова козметика, която някога съм тествала. Няма нищо негативно, за което да мога да се хвана, няма недостатъци, може би освен факта, че не можах да я намеря във физически магазини; в момента тя е налична само онлайн (на www.nanoil.us). Нека ви разкажа за нея малко по-подробно. Защо я харесвам толкова много? Най-вече заради резултатите: само едно нанасяне е достатъчно, за да забележите по-красива, гладка и мека коса! Тъй като тя съдържа хидролизиран кератин, тя е чудесна за възстановяване и подсилване. Съставката прониква в косъма, премахвайки увреждането отвътре и на повърхността. Кератинът е мощен протеин, който изгражда косата ни. В тази маска той е подсилен с още една важна съставка. Това е пантенолът, който подпомага разкрасяването и защитата. Друго, което обичам в Nanoil Keratin Hair Mask е голямата опаковка, стигаща за дълго време и чудесната цена за високото качество! Ако все още се чудите дали трябва да я тествате, спрете! Това е рай за косата. Тя също е подходяща за всички типове коса, дори за тънката и деликатната.

уебсайт на продукта: www.nanoil.bg

Номер 2 – Kevin Murphy Hydrate Me Masque

Този продукт може да се нарече легендарен, но е доста скъп, така че трябва да решите дали си струва да го тествате, или не. Все пак бих казала, че това е една от най-добрите маски за коса, които съм пробвала. Обоожавам опаковката – уникална е. Kevin Murphy Hydrate Me Masque съдържа чудесни компоненти и козметиката е пълна с подхранващи вещества, измежду които хидратиращо и успокояващо розово масло, омекотяващо масло от иглика, защитаващо и придаващо блясък масло от шеа. Продуктът е богат на екстракт от слива Какаду от Северна Австралия, ценена заради богатата си концентрация на витамин С – тя подсилва производството на еластин и колаген, подпомагайки устойчивостта и блясъка на кичурите. Kevin Murphy Hydrate Me Masque възвръща гладкостта на много грубата и суха коса. Добавеният екстракт от водорасли хидратира и изчиства кичурите от омазняване.

Номер 3 – Rene Furterer Absolue Keratine Regenerating Mask

Както и името предполага, това е богата на кератин маска за възстановяване на косата. Rene Furterer Absolue Keratine Regenerating Mask е много добра за изключително увредена коса. Харесва ми много, но цената ме спира да я закупя. Прекалено е скъпа за толкова малка опаковка. В същото време, трябва да призная, че продуктът е невероятен, заради формулата си: няма съставки от животински произход; дори кератинът е извлечен от растения. Тъй като съдържа много масла, това е процедура с емолиенти и протеини. Козметиката ефективно подхранва и се справя с много увредените и сухи кичури. Rene Furterer Absolue Keratine Regenerating Mask помага за съживяване на прекалено сухите кичури след лятото. Не мисля, че е добра идея да се използва при коса, която е тънка и с ниска порьозност. Най-вероятно козметиката ще й натежи.

Номер 4 – OUAI Thick Hair Treatment

Косата ви е гъста и тежка? Знам, че този тип е капризен, когато стане въпрос за грижа. Има няколко продукта, които се оказват подходящи. Повечето козметики причиняват пренатоварване, а подобни кичури се нуждаят от подхранване и защита повече от други видове. OUAI Thick Hair Treatment е по-скъпа, но и пасва на гъстата коса с ниска порьозност, както Nanoil. Въпреки че формулата е богата и включва 2 натурални бутера, масла от бадем и макадамия, зехтин и хидролизиран кератин, тя не натежава на кичурите, измива се лесно и подхранва в дълбочина. OUAI Thick Hair Treatment прави косата бляскава, силна и здрава. Това наистина е чудесна маска.

Номер 5 – Macadamia Deep Repair Masque

Това е много интересен и евтин продукт с емолиенти, които ефективно подхранват сухата, увредената или здравата коса. Харесвам Macadamia Deep Repair Masque, но не съм фенка на аромата. Хубавото е, че можете да я закупите в различни размери – вземете си най-малката опаковка за тестване. Това е добра маска, ако искате по-гладка и мека коса, която изглежда добре и не е увредена. Очевидно отнема няколко нанасяния, за да забележите ползи. Macadamia Deep Repair Masque съдържа леко масло от макадамия, както и подхранващо и възстановяващо масло от арган. За да предотврати натоварване на кичурите, те са смесени с екстракти от алое, водорасли и тн. Ако търсите лека маска с емолиенти, тази е идеалната за вас!

Коя от 5-те маски смятате, че е най-добра? Според мен това е Nanoil Keratin. Няма съмнение. Използвали ли сте някоя от козметиките от този списък? Имате ли си любима маска? Моля споделете в коментарите! Приятен ден!