Много години на усилена работа по моя външен вид, часове прекарани в опити с различни продукти и много, много време, посветено на различни методи за нанасяне на козметика, са предизвикали изумително заключение. Това, което ще Ви споделя, е същността на грижата за косата с помощта на скъпа козметика.

Открих
защо скъпите продукти за коса не действат както би трябвало и за каквото са предназначени.

Твърде често се случва да купуваме истински, да речем, надценен продукт от най-горния рафт, да похарчим половината от портфейла си. В крайна сметка, всичко, което получаваме, е горчиво разочарование (когато става дума за ефектите, разбира се). А какво правим по-нататък? Грабваме смартфоните и публикуваме мнения относно самия продукт, обозначаваме го като лош и недостатъчно добър. Някога минавало ли Ви е през ума, че може би продуктът е добър, а сте виновни Вие?

Не ме разбирайте погрешно, далеч съм от обобщаването, но често се случва да правим грешки, с които разваляме косата си несъзнателно. След това дори най-луксозната козметика за коса не може да ни помогне. Особено когато я използваме неуместно. Днес бих искала да насоча вниманието Ви към най-често срещаните грешки в грижата за косата, които са от значение за ефективността на продуктите. Може би, като следвате няколко мои съвети, ще се окаже, че най-скъпата маска за коса във Вашата колекция изглежда супер ефективна, въпреки че я изхвърляте заради незадоволените резултати, които сте наблюдавали.

Несъзнателно “намаляваме” ефектите от скъпата козметика, например:

  • като използваме гребен/четка за коса, която не е подходяща за нашия тип коса;
  • често излагаме косата си на въздействието на различните температурите;
  • спим с пусната, мокра или влажна коса;
  • космените кутикули са отворени (трябва да използваме, например, продукт за подхранване на косата, след като е измита със шампоан).

Какво трябва да се направи, за да се подсили действието на козметиката за грижа за косата?

Има няколко техники, благодарение на които скъпите продукти за коса не действат по начина, който е обещан от производителя. Най-важното е да се ограничат вредните фактори, които влошават състоянието на косата веднага след използването на скъпа козметика.

Моите наблюдения показват, че изборът на подходящ гребен или четка за коса е изключително важен. Най-евтините пластмасови четки със супер здрави зъби с малки топчета на върховете често причиняват микроувреждания по повърхността на косата. Те не са добри за равномерно разнасяне на балсам, нито пък позволяват деликатно разресване на косата. С времето кичурите стават крехки и отслабват, като постоянно опадат. В резултат на това косата започва да опада твърде прекомерно. Поради тази причина изборът на подходящ гребен е от решаващо значение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *