Здравейте, момичета!

Прави прическата по-устойчива, абсорбира излишния себум, изглажда и премахва неприятната миризма. Ето как действа Batiste, един от любимите ми продукти. Винаги е наблизо, защото е полезен в много ситуации. Кои по-специално? Продължавайте да четете.

Защо сухите шампоани са толкова добри?

Основната им съставка е нишесте от ориз. И това е причината, поради която продуктът абсорбира себума и предотвратява омазняването на скалпа. Освен това, сухите шампоани изглаждат всички повърхности, на които са нанесени. Те облекчават раздразненията, намаляват сърбежа на кожата и премахват зачервяването. Също така, сухите шампоани повдигат косата в корените, като удвояват обема на прическата. Как можем да се възползваме добре от тези продукти?

Сухият шампоан матира кожата

Ако имате или мазна или комбинирана кожа, опитайте със сух шампоан, който да абсорбира излишния себум. Добра идея е винаги да носите в чантата си мини версия на сух шампоан. Повярвайте ми, ще го използвате добре в най-малко очакваната ситуация. Но как да използвате сух шампоан за кожата на лицето? Нанесете продукта върху някаква материя и след това, чрез движения с потупване, го нанесете върху блестящата част на лицето. За да постигнете още по-добри ефекти, преди да използвате шампоана използвайте хартии за обиране на излишъка от себум и фон дьо тен. Последната стъпка – сложете пудра на лицето си и добавете малко хайлайтър.

Сух шампоан за потящи се ръце и крака

Сухият шампоан е добра алтернатива на спрей за крака или антибактериален лосион за ръце. За кратко време сухият шампоан е способен да обере потта и бактериите, да премахне усещането за „лепкави ръце“ и да намали неприятната миризма. Сухите шампоани имат приятен аромат, благодарение на който се увеличава радостта от използването на продукта. Пръскайте от продукта върху Вашите длани, крака, както и чорапи и обувки.

Сухият шампоан може да освежи килима?

Да, може! Можете да използвате сух шампоан и да направите Вашия килим да изглежда по-добре. Просто пръснете продукта на повърхността на килима, изчакайте около 30 минути и го изчистете с прахосмукачка. Ефектът? Килимът ще бъде по-пухкав и без неприятни миризми. Ако имате куче или котка у дома, това решение е идеално за Вас.

Знаете ли някакви други приложения на сухия шампоан?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *