Привет! 🙂

Наскоро ме заляхте с въпроси, свързани със серумите за лице. Тъй като има получих много подобни съобщения, реших да споделя с вас списък само със серуми срещу зачервяване.

Въпреки че чувствителната и податливата към зачервяване кожа е една от най-капризните, когато стане въпрос за грижа, има някои процедури и продукти, които можете да използвате, за да доставите мигновено успокоение и да разкрасите лицето. Тези процедури ми помогнаха да поддържам кожата спокойна и значително по-малко реактивна. Разбира се серумът може да няма възможността буквално да премахне спуканите капиляри от кожата, но той може да възстанови и поне да намали видимостта им.

Откакто включих серум срещу зачервяване в рутината си, забелязвам, че кожата ми е станала по-малко чувствителна и изглежда по-здрава. Ето защо съм на 100% сигурна, че всеки с куперозна кожа може да намери серум за себе си. Наистина се надявам, че списъкът, който ще споделя с вас, ще ви помогне да го постигнете. Някои серуми за лице, за които ще прочетете, също са помогнали на мои приятели.

Топ 4 серума за лице срещу зачервяване

Първо място: Nanoil и техният ANTI-REDNESS FACE SERUM

Nanoil и техният ANTI-REDNESS FACE SERUM

Трябваше да поръчам този серум, когато видях, че е 50 мл и не струва много. Тъй като имах толкова голямо количество за използване, не се колебаех да го нанасям по 2 пъти на ден, защото знаех, че ще стигне за дълго време. Впечатлена съм от Nanoil Anti-Redness Face Serum, защото той започна да подобрява състоянието на кожата ми веднага. Козметиката не само, че ме дари с приятно чувство на успокоена кожа, но и започна да прави лицето по-малко зачервено. След известно време този продукт напълно премахна паякообразните вени и розацеята. Зачервяването не представляваше проблем, тъй като кожата ми изглеждаше по-здрава – с равномерен тен.

Забавното е, че лицето ми стана по-устойчиво на външни фактори, тоест не се зачервяваше, когато се сблъскваше с ниски температури. Като цяло Nanoil Anti-Redness Face Serum е мултифункционален серум, комбиниращ качествата на обикновената козметика за грижа (например доставяйки хидратация и хранителни вещества) с тази, която успокоява. Можете да го носите под грим или дори напълно да се откажете от използването на цветни козметики, тъй като серумът от Nanoil ще ви дари със здравословен блясък. Този ефект издържа цял ден. Ако имате нужда от повече информация или искате да го пробвате, разгледайте официалния сайт на Nanoil, който е nanoil.bg

Второ място: THE ORDINARY и техният ASCORBYL GLUCOSIDE SOLUTION 12%

Нека ви покажа още един серум за лице, наличен на добра цена. Този обаче има витамин С, който се харесва много на кожата ми. Подобно на Nanoil, The Ordinary идва с капкомер за по-лесно нанасяне и точно измерване на количеството, което да нанесете. Това е чудесно, тъй като предотвратява използването на прекалено много продукт. Ако трябва да предложа време на деня, през което да нанасяте Ascorbyl Glucoside Solution 12%, бих казала вечер, защото той оставя много тънък слой по лицето (поне по моето). Очевидно, ако няма да нанасяте грим за през деня, можете да го използвате и сутрин.

Когато стане въпрос за ефектите, забелязах, че този серум върши чудесна работа при изтриването на зачервяването от лицето. Не съм сигурна дали е достатъчно мощен, за да се справи с еритема. Горепосоченият витамин С действа като агент срещу стареенето, отлагайки появата на бръчки. Има само още едно нещо, което трябва да ви споделя. Веднъж забравих да взема The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%, когато бях на кратка почивка, и не го използвах няколко дни. За моя изненада зачервяването отново се появи по лицето, което означава, че трябва да използвате козметиката продължително, за да поддържате кожата озарена и с равномерен тен.

Трето място: EXUVIANCE и техният ANTIREDNESS CALMING SERUM

Сега серум, който пасва не само на куперозната кожа, но и се справя с розацеята. Този кремообразен продукт е лесен за нанасяне и няма нужда да чакате дълго, за да се абсорбира напълно в кожата. Казвайки ,, напълно“, искам да ви кажа, че Exuviance Antiredness Calming Serum не причинява мазно чувство, което е чудесно. Още нещо, което обичам в този продукт, е мигновеният успокояващ ефект върху лицето. Когато се използва редовно, той освобождава кожата от паякообразни вени и зачервяване. Изненадващо е, че също успява да се справи с розацеята, така че тя не се появи отново дълго време след като приключих с нанасяснето на Exuviance Antiredness Calming Serum. 

Тъй като не успях да забележа много зачервяване, предполагам, че този серум създава защитен слой върху повърхността на кожата, предпазвайки от агресори. Когато стане въпрос за нещата, които не харесвам в този серум, мисля, че трябва да отбележа, че не стига за дълго време. Знам, че мога да поръчам още една опаковка, за да продължа процедурите, но – според мен –  цената на Exuviance Antiredness Calming Serum е сравнително висока.

Четвърто място: REN и техният CLEAN SKINCARE EVERCALM ANTI-REDNESS SERUM

По някаква причина харесвам този серум по-малко от други, въпреки че не мога да кажа, че ме е разочаровал. Clean Skincare Evercalm Anti-Redness Serum оставя кожата хидратирана и видимо по-озарена. Все пак, използването може да е трудно. Срещнах проблеми при измерването на правилното количество продукт за нанасяне, защото вместо капкомер има помпичка. Освен това трябваше да го използвам преди лягане, защото той не действаше добре при нанасяне преди грим. Дори кремът изглеждаше, че действа по-различно, когато го нанасях след серума.

Ядосах се, затова дадох Ren Clean Skincare Evercalm Anti-Redness Serum на майка ми. За мое учудване тя ми благодари, защото се оказа, че серумът е подобрил външния вид на зрялата й кожа. Нека само да спомена, че майка ми не носи грим.

Финални думи

Вече научихте за моите любими серуми за лице срещу зачервяване. Прочитайки ревютата, може би вече сте избрали следващата козметика за грижа, която да закупите.

Сигурна съм, че има серум на пазара, създаден точно за вашата кожа. Трябва само да прочетете списъка със съставките. Какво да търсите? При чувствителна и податлива към зачервяване кожа, опитайте да откриете козметика, съдържаща екстракт от кора на кестен, защото той е отговорен за възстановяване на слабите капиляри. Витамин К е още едно вещество, познато с позитивния си ефект върху реактивната кожа. Ниацинамидът, витамин С и алое вера също могат да бъдат полезни или поне не се очаква да предизвикат негативна реакция.