Хей, момичета!

Днешната публикация е за всички, които имат проблеми с косата си. Борих се с изтъняване на косата в продължение на месеци. Косата ми беше навсякъде; в душа, в четката, на раменете ми. Прокарвах пръсти през косата си и тя падаше на кичури. Знам много добре причините за това; стрес, слаби космени луковици, изпепеляващо слънце (лятото има добри и лоши страни), дългосрочно антибиотично лечение.

Бях смазана и започнах да търся средства против изтъняване на косата онлайн. Как да се възпрепятства косопадът и допълнително да се увеличи обемът? Имайте предвид, че дори не можех да погледна към хапчета за възстановяване на косата след приемане на антибиотици. Избягвах добавки, защото не вярвам, че действат.

Съсредоточих се върху две процедури (серия от процедури). Те са много популярни – процедура с масла за коса и карбокситерапия. Първото – процедурата с масло – може да се направи у дома. Втората – карбокситерапията – трябва да се извършва от квалифициран козметик, който използва професионални устройства.

Карбокситерапията включва използване на въглероден диоксид. Той се инжектира под кожата, което води до разширяване на кръвоносните съдове, повишен кръвен поток и доставяне на кислород и други нутриенти. Карбокситерапията подпомага клетъчното обновяване и подсилва производството на колаген. Стимулирането на кожата позволява потискане на косопада. Освен това косата расте по-бързо, благодарение на подхранените тъкани и луковици. Необходими са минимум 10 процедури, за да се активират космените фоликули и косата да започне да расте. Нека да бъдем честни, процедурите са много скъпи.

Процедурата с масло за коса се предлага от много козметични салони, но можете да го направите и у дома си. Третирането на косата е неинвазивно и включва нанасяне на естествено масло или смес от естествени масла за коса и най-вече за скалп. Масажирането на скалпа подобрява кръвообращението; естествените масла и нутриентите проникват лесно в космените луковици. Възстановяват и подхранват косата по цялата й дължина и активират работата на фоликулите. В резултат на това косата расте по-здрава и по-силна, като спира да опада, а микроуврежданията във вътрешността на косата и върху нейната повърхност са фиксирани.

Любопитно ми е коя процедура бихте избрали, за да регенерирате и уплътните косата си. За мен беше очевидно. В момента, в който прочетох „инжекция“, знаех, че карбокситерапията не е моето нещо. Освен това е шокиращо скъпа. Предпочитам да инвестирам във висококачествена маска за коса като Nanoil, която освен маслата съдържа и вещества за растеж на косата и вещества против косопад. Ако сте в подобна ситуация и сериозно мислите за карбокситерапия – защо не тествате маслото за коса? След един или два месеца ще видите трансформиране на състоянието и външния вид на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *