Здравейте, момичета,

Днес ще Ви покажа как да изберете най-добрия сешоар. От този пост ще научите какъв вид инструмент трябва да използвате, за какъв тип коса и скалп. Също така ще научите термините, които но някакъв начин се свързват със сешоарите, които всички маниаци на коса трябва да познават. Насладете се на четенето!

Какво трябва да притежава един добър сешоар?

Силата на мотора е от голямо значение, докато изсушава косата. Разграничаваме два вида мотори: AC и DC. Първият има по-голяма мощност и темпът на сушене е по-бърз. AC двигателите са по-тежки и големи, затова е по-трудно сешоарът да се държи в ръка. DC двигателите имат по-малка мощност и по-бавно темпо на сушене. Но сешоарите, които имат такъв тип мотор, са малки и не тежат много. Размерът и теглото го превръщат в удобство за използване.

За много маниаци на коса, включително и за мен, всички приспособления, с които се използва сешоарът, са от изключителна важност. В това допълнително оборудване се намират главите, ускоряващи изсушаването на косата, приставките за изправяне, въздушните концентратори или четките, които оформят при сушене. Не може да се отрече, че тези приспособления улесняват процедурата и стилизирането на косата, спестяват време и ни позволяват да оформим кичурите по начина, по който искаме.

Съвременните сешоари имат много настройки, които улесняват сушенето на косата. В момента се използват титанови, керамични и турмалинови технологии, които се прилагат към устройствата. Основната задача на тези продукти е да предпазват косата и скалпа от увреждания и изгаряния. Сешоарите от 21-ви век използват и йонизираща функция, която предотвратява накъдрянето, също така създават поток от хладен въздух, който затваря космените кутикули, както и притежават възможност за контрол на температурата.

Сешоар vs. тип коса и скалп

Ще се погрижите за сухата коса, ако използвате сешоари с турмалинови нагревател. Благодарение на това Вашите кичури ще станат по-хидратирани и еластични. Косата Ви е мазна? Купете обикновен сешоар без йонизираща функция и турмалинова технология. Косата Ви не се нуждае от допълнително овлажняване, а от лечебно средство, което ограничава секретирането на себум.

Сушете нормалната коса със здрава структура, със затворени космени кутикули, като използвате устройства с възможност за регулиране на температурата, йонизираща функция и керамична технология. Вашите кичури са къдрави или вълнообразни? Използвайте сешоар, който има дифузор, който ще подчертае естествената линия на косата Ви. Заслужава си да мислите и за устройство, което е оборудвано с турмалинова технология и йонизираща функция.

При избора на сешоар има и други аспекти, които играят важна роля. Планирате ли ваканция? Изберете сешоар с DC двигател – той е по-лек и заема по-малко място в чантата. Ако искате да спестите пари, купете и устройство с малък мотор. Ако обаче искате да харчите пари за козметични джаджи, вземете голям сешоар с AC мотор. Това ще Ви осигури по-голяма сила за изсушаване на косата.

Надявам се, че ще приемете моите съвети за полезни, докато си поръчвате и купувате сешоар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *