Има ли фенове на басейните? Ако обичате да плувате, то може би вече знаете как да защитавате косата си от хлора, който се намира във водата. Ако ли не, отпуснете се и продължете да четете, за да разберете няколко практични начина за защита на косата срещу унищожителния ефект на водата в басейна.

Плувна шапка

Преди всичко останало, шапката е направена, за да защити косата ви, така че я сложете! Очевидно трябва да си вземете правния размер, да я измерите и да се убедите, че пасва и винаги да прибирате всеки кичур в нея. Някои басейни дори не разрешават плуването, ако не сте с шапка. Не използвайте шапка от ликра. Дори и да са по-меки, по-добре изглеждащи и лесни за носене, силиконовите са по-подходящи, тъй като са водоустойчиви и в тях не влиза въздух.

Третиране на косата с масла

Това е не само страхотен начин за защита на косата срещу хлора във водата, но има и супер подхранващ ефект. Можете да нанесете масла в косата преди или след плуване. Те чудесно защитават косъма, особено краищата. Просто помнете да изберете масло за коса, което да е подходящо за порьозността на косата ви и никога не нанасяйте прекалено много.

Маска за коса и балсам

Преди да сложите плувната шапка, изгладете косата си с маска или балсам. Отнема много малко време и защитава кичурите от хлора. След като се върнете у дома измийте косата със шампоан и отново нанесете маска или балсам.

Масла за коса и балсам, който се оставя в косата

Тези козметики са идеални за използване преди да скочите във водата или веднага след като си изсушите косата. Винаги се убедете, че сте нанесли продукт по цялата коса. Когато сушите косата, маслата и балсамът ще направят косата по-лесна за разплитане и ще я защитят от топлината, както и опитомяват хвърчащите кичури, ако случайно имате такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *