Напоследък, без съмнение, се борих с отпуснати и тъмни кръгове, които се появиха под очите ми. Моят нередовен режим на работа, претоварване със задачи и проблеми със съня допринесоха за това. Мисля, че приличам на човек, който е пробягал маратон, т.к. е трудно да прикрия умората с редовния грим.

Умората и недостатъчният сън, които лесно могат да се видят на лицето ми, могат да бъдат сведени до минимум. Научих няколко ефективни метода, които намаляват отока и доставят деликатен ефект на освежаване. Само тези методи ми позволиха да спра да си играя с коректори, за да прикрия тъмните кръгове под очите или да нося слънчеви очила по цял ден.

МОИТЕ МЕТОДИ ЗА СПРАВЯНЕ С ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ

Кубчета лед

Най-добрият начин за борба с подуването е студът. Предполагам, че повечето от нас разполагат с ледени кубчета в хладилника само в случай, че може да си направим някой коктейл. Ето защо най-добрият начин да се намали видимостта на отпуснатата кожа в тази област е като се масажира с помощта на няколко кубчета лед. Вземете две кубчета лед, по едно за всяка страна, поставете ги върху кожата си и направете кръгови движения с тях. Охлаждащият масаж ми помогна много пъти да се отърва от тази умора на лицето ми.

Алтернатива:студени лъжички

Ако нямате кубчета лед, поставете във фризера две супени лъжици. Когато се допрат върху кожата, охладеният метал ще осигури релаксация, като това е идеален студен метод за след събуждане.

Ябълкови резени

Този плод съдържа овлажняваща, омекотяваща и подчертаваща ябълкова киселина. Един бърз компрес от ябълкови резени (можете също да използвате ренде) успешно ще помогне да се намалят тези грозни тъмни кръгове под очите. Заслужава си да държите ябълката на очите си за около 20 минути, за да се насладите на подчертан и свеж вид след това.

Прясна краставица

Обзалагам се, че знаете този метод благодарение на филмите и рекламите. Имам в съзнанието си този образ на жени с маска за лице и лежащи с краставици на очите. За какво? Пресните краставици са главно съставени от вода, която се абсорбира от кожата, за да се овлажни. Освен това съдържа антиоксиданти, които намаляват отока, облекчават раздразненията и възстановяват деликатната кожа под очите.

Алтернатива:резенчета сурови картофи

Чаена торбичка

Не изхвърляйте чаените си торбички след варене на черен или зелен чай. Те могат да се използват като компрес за борба с изморената и отпусната кожа под очите. Просто сложете торбичките на очите си и го оставете там за 15-30 минути. Струва си да знаете, че чаят съдържа две много важни за кожата вещества: кофеин и танин. Тези две съставки са отговорни за твърдостта и вечерния цвят на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *