Здравейте! !

Можете да ги използвате всеки ден и най-вероятно дори не знаете колко бактерии се настаняват върху тях. Четките ви позволяват да създадете най-красивия грим. Въпреки това, когато се съхраняват на рафта, се събират прах и замърсяване върху тях. Ако не ги почистите, между четината се оставят части от фон дьо тена или сенките за очи, които са идеални за разпространение на бактерии. След това ги прехвърляте на лицето си със следващия грим и това води до акне. Ето защо днес ще ви науча как да почиствате четките си за грим.

Колко често трябва да измивате четките за грим?

Зависи от четката. Апликаторите за течна козметика (коректори, кремове и фон дьо тени) трябва да се мият ежедневно. Защо? Може би защото това са продукти, при които разпространението на бактерии е много бързо. Освен това, течната козметика изсъхва веднага след нанасянето върху косъма и това прави много по-трудно бъдещия грима. Въпреки това, четките за свободната козметика трябва да се чистят поне веднъж на всеки два месеца.

Какво трябва да използвате за почистване на четките за грим?

Четките за почистване с мек сапун са най-популярни сред жените. Препаратите, които се съдържат в него, лесно ще премахнат замърсяването и бактериите. За измиване на апликаторите се предлагат и шампоани, масла или средства за премахване на грим. Най-добрият начин за почистване на четките е да използвате специално проектирани за това козметика и дезинфекционни течности.

Измиване на четките — стъпка по стъпка

Почистете четките в купа с топла вода или ги изплакнете под течаща вода. Не забравяйте, че дръжката не трябва да се мокри, защото може да повреди четката. Това е особено важно в случая на четки, които са изработени от естествени материали. След това вземете малко количество течност и внимателно го разтрийте в косъма. Това ще отнеме няколко минути, но повярвайте ми — струва си времето.

Излишната вода се отстранява с хартиена кърпа. Впръскайте четината с дезинфектираща течност, която може да се намери във всяка аптека. Избършете четката още веднъж и я поставете върху кърпата, за да изсъхне. Не използвайте сешоар и не поставяйте четките на радиатора. Изсушаването по този начин може да повреди дръжката и четината. Какво трябва да направите, за да може четката да запази естествената си форма? В интернет можете да си купите специална обвивка, която оставя въздуха вътре. Благодарение на нея (и редовното измиване) четките ви със сигурност ще останат с вас за много дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *