Здравейте, момичета!

Процедурата с масло за коса е специално нещо в света на грижата за косата. Всяко момиче знае как да го направи и кои продукти да използва. За съжаление, не всеки от нас знае, че промяната на метода на извършване на процедурата може да даде шанс за овлажняване на косата. Какво имам предвид?

Защо процедурата с масло върху влажна коса е толкова добра за Вашата прическа?

Това е отлична идея за овлажняване на косата и скалпа. Можете да нанесете козметично масло или силиконов серум. Този метод за грижа за косата успешно замества процедурата с маска или балсам. Тя е изключително лесна и бърза. Трябва само да внимавате да не омазните скалпа или да предизвикате появата на пърхот. Какви са ползите от процедурата с масло върху влажна коса? Подсилване на блясъка, гладкост, мекота и никакви цъфтящи краища. Някакви недостатъци? За съжаление, има един – косата може да загуби част от обема си.

За кого е предназначена процедурата с масло върху влажна коса?

Всеки може да използва масло за косата си, без значение от типа коса или скалп, предишна рутинна грижа, възраст или пол. Тези, които имат суха, къдрава, буйна и наелектризирана коса, ще се възползват максимално от процедурата. След като използвате масло Вашата прическа ще премине през тотална трансформация.

Процедура с масло върху влажна коса – стъпка по стъпка

Можете да използвате масло веднага след измиване на косата и попиване на излишната вода. Разтрийте малко масло между дланите си; две капки трябва да са достатъчни за средна дължина на косата. Разпределете равномерно маслото върху краищата и по цялата дължина на косата. Не нанасяйте повече, за да избегнете омазняване (неприятна изненада след рутинно изсушаване). Процедурата има зашеметяващи ефекти, нали? Защо е така? Влажната коса абсорбира маслата или серумите по-добре и по-бързо, толкова е просто 🙂

А на Вас харесва ли Ви да правите процедура с масло върху влажна коса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *