Ако не е онлайн, значи не съществува. Вярно ли е? Разбира се, че не. Но когато моите продукти за красота се провалят и фризьорът ми няма представа какво да правя с косата си, аз се обръщам към Google. Просто трябва да го попитате за това, което Ви тревожи. Нека проверим!

Как да се справяте с врастналите косъмчета?

Много жени се борят с този проблем. Всичко, което трябва да направите, е да използвате скраб преди всяко рутинно премахване на космите. Използвам най-евтиния аптечен продукт или собствен скраб; смесена захар, мед и лимонов сок. По време на процедурата използвам четка за тяло за отстраняване на мъртвите клетки. Освен това, масажът увеличава притока на кръв, стяга кожата и премахва пигментираните петна. По този начин се отървавате от мъртвите клетки на кожата, които блокират космените фоликули и космите остават под кожата. Ако имате същия проблем, можете да изпробвате още един метод. Поставете топла кърпа на краката си или вземете топла вана. Космите ще бъдат по-меки, фоликулите ще се повдигнат. Ексфолирането и премахването на космите ще бъде много по-лесно.

Възможно ли е премахване на космите за постоянно?

Не за постоянно, но за щастие има вид обезкосмяване, който позволява да се наслаждавате на гладка кожа в продължение на няколко месеца. Искам да кажа лазер. Устройството излъчва светлина, която уврежда космите и фоликулите. Ефект? След няколко сесии, кожата Ви е без косми, раздразненията изчезват за нула време. Лазерната процедура е най-ефективна при дебели и тъмни косми. Реших да опитам процедурата и казах сбогом на всички самобръсначки, пяни и кремове. Оставих си само уреда за отстраняване на косми (за всеки случай).

Как да се грижите за сухи, чупливи и увредени кичури?

Имах същия проблем. Преди няколко години косата ми беше изключително суха и изтощена, наелектризираща се след всяко измиване и накъдряща се в дъждовни дни. Първата ми стъпка бе изхвърлянето на силната почистваща козметика и закупуването на овлажняващи и възстановяващи продукти. Маските за коса и балсамите подействаха чудесно. Правех процедура с масло за коса веднъж седмично и се отказах от ежедневното сушене и изправяне; сега го правя от време на време. Прилагам специален серум за краищата на косата. През лятото се обръщам към козметиката със слънцезащитен фактор и слагам красива шапка.

Ами Вие, момичета? Какви въпроси задавате на Google?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *