Здравейте момичета!

Преди известно време много жени се отказаха от слагането на грим за няколко дни, за да се похвалят с естествената си кожа в Instagram. За съжаление, не съм толкова смела жена, затова преди да изляза от дома си винаги използвам коректор, пудра и спирала. Ако има голямо събитие в графика ми, като интервю за работа, среща или семейно събиране, допълнително си слагам фон дьо тен, сенки за очи и очна линия. Въпреки това напълно разбирам момичетата, които решават да постнат естествените си лица. Определено най-големият победител в тази ситуация е техният тен, който най-накрая е получил заслужената почивка. Ако искате да научите какви промени се случват в кожата ви, когато не я покривате с цветната козметика, ви препоръчвам да изпълните един прост експеримент. За няколко дни или дори седмици оставете настрана всичките си фон дьо тени, прахове и друга цветна козметика. Какво ще спечелите?

СИЯЕН ТЕН

Знаете ли, че цветната козметика запушва порите на кожата, насърчава появата на бръчки и дехидратира кожата? Поради нея кожата на лицето ви не може да диша свободно и вследствие на това дермата трябва да приветства черни точки, акне и обезцветяване. Ако дори и за много кратък период от време се откажете от прилагането на грим, кожата на лицето ви ще спечели време за регенериране. Тя ще започне да се пречиства, клетките на кожата да инициират процеси на самообновяване и общото състояние на тена ще се подобри. Ще видите, че след известно време кожата ви отново ще стане красива и здрава. Само си представете колко красиво ще изглежда грим, който е приложен върху безупречна кожа.

ПАРИ И ВРЕМЕ

На мен ми е необходимо повече или по-малко от 15 минути, за да си нанеса сутрешния грим. Ами на вас? Просто помислете колко време ще спечелите само като се откажете да нанасяте грим. Тези ценни минути могат да бъдат посветени на сън, излежаване в леглото, консумиране на балансирана закуска или всяка друга дейност, за която обикновено нямате време сутрин. Също така, ако се откажете от нанасянето на грим, ще спестите пари, които можете да похарчите за козметика с по-добро качество от тази, която вече имате. Всъщност, вместо да харчите парите си за редовни продукти за грим, можете да си купите нови дрехи или билет за киното.

ПО-МАЛКО СТРЕС, ПОВЕЧЕ ВЕСЕЛБА

Ако имате възможност да спите малко по-дълго от обикновено и ако кожата ви активира процесите на самообновяване само защото сте спрели да си слагате грим, тогава сте щастливо момиче! Красивият външен вид и повечето сън имат успокояващо действие. В резултат на това се чувстваме по-спокойни, не е нужно да се притесняваме дали успяваме да си сложим грима и да пристигнем на работа навреме или не (отново!). И накрая, не е нужно да проверявате дали лицето ви блести по неконтролиран начин или дали сенките за очи и червилото са все още на тяхното място. Когато се върнете към използването на грим ще видите, че това ви носи много радост, тъй като гримът ще изглежда невероятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *