Сложното изкуство на гримирането за много жени остава извън обхвата на техните способности. Независимо от слагането на грим в ежедневието, достигането до съвършенство не е лесно. Какви са най-честите грешките при гримирането?

Имах късмет, че имам някои ръчни умения и харесвам рисуването, поради което нямах проблем да ги прехвърля в гримирането. Смесването на сенките за очи или създаването на симетрични линии е като разходка в парка за мен.

За съжаление, не всеки е толкова щастлив и за много жени създаването на перфектния грим е пречка, която не може да се пропусне. Все още се извършват същите грешки, които се обсъждат почти навсякъде тези дни.

Ето (по мое мнение) 3 най-често срещани грешки при ГРИМИРАНЕТО. Виновни ли сте и за тях? Ако да, спрете сега! 🙂

Грешка 1. Гримиране на тъмно

Наистина разбирам много, защото често се случва да се подготвяме за работата, когато все още е тъмно и сиво навън и ние сме толкова сънливи. Това обаче оказва силно неблагоприятно въздействие върху работата ви с четките и палитрата. Окуражавам ви да инвестирате във висококачествена изкуствена светлина върху огледалото (най-добре около него). Недостатъчното количество светлина ви дава впечатление, че гримът не е достатъчно интензивен, като всъщност, когато излезете на дневна светлина, изглежда обратното; неестествено. Момичета, изпълнете грима си винаги в банята или на тоалетка с голямо огледало и добро осветление.

Грешка 2. Същият нюанс на фон дьо тен през цялата година

Чувате за това рядко, но това е много важно. Повечето жени използват един и същи нюанс на фон дьо тен, коректор и пудра през цялата година, което е огромна грешка. Хайде, знаете достатъчно добре, че цветът на кожата се променя заедно със сезоните на годината. През лятото получавате малко тен, кожата е по-тъмна, а през зимата кожата ви става по-бледа. Предлагам ви да го вземете под внимание и да имате най-малко два нюанса на фон дьо тен за зимата и лятото, защото използването на едни и същи може най-много да доведе до ефекта на маската и тази видима разлика между цвета на лицето и шията.</р>

Грешка 3. Използване на козметични продукти с изтекъл срок

Чувствам се глупаво, че трябва да пиша за това. Въпреки това, истината може да бъде изненадваща — често използваме козметика, която е изтекла, или просто не сме наясно с този факт. Не обръщаме много внимание на датата на изтичане на срока на годност на козметиката и знака на PAO. За съжаление това оказва влияние и върху качеството на грима. Прилагането на неизползваните за три години сенки за очи или руж, които сте намерили на дъното на старата козметична торбичка е първата стъпка към лошия грим и в най-лошия сценарий може да допринесе за всякакви раздразнения и алергии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *