Обичам тенденциите с луди цветове върху косата и най-добрият начин да отпусна парата е като подаря на косата си нов интензивен нюанс. Оказва се, че не съм единствената, която е развила този странен навик. Противно на това, което повечето хора мислят, шарката в косите е модерна и това е ясно, особено когато гледаме снимки на млади жени, публикувани в социалните мрежи. Instagram направо прелива с вдъхновения за косата!

Днешната тема: мандаринена косаtrend!

Мандаринена коса – боядисване на косата със сорбе маска

Би трябвало подпозицията да Ви даде достатъчно информация, но все пак ще Ви обясня техниката. През последните седмици мандаринената коса е една от най-модерните тенденции, в която най-впечатляващ е най-интензивният цвят.

Най-популярните цветове за косата са:

  • розово,
  • оранжево,
  • кайсиево,
  • лимонено,
  • понякога лайм.

Всички нюанси, които са избрани за това преобразяване, очевидно са онези, които можем да открием в плодов сорбет. Те трябва да са живи, сладки и много плодови. Мандаринената коса изисква наситени нюанси и точна имитация на цветовете, които имат замразените десерти.

Само за смелите!

Тенденцията мандаринена коса – метод за оцветяване на косата, който се основава на нанасяне на багрила с интензивни, плодови цветове, които могат да се направят по няколко начина.

  1. Нанасяне само на един цвят, който се получава по-малко наситен в краищата на косата (омбре/сомбре) или версия на “дъга”, която изисква комбиниране на няколко контрастни цвята.Мандаринена коса може да бъде перманентно (боя), временно, например за празник (оттенък) или до следващото измиване на косата (оцветяващ спрей).

Най-важното е, че независимо от избрания метод или цветната версия, трябва да сте достатъчно смели, за да си позволите да имате такава прическа. Ако сте по-скоро резервирани, най-вероятно ще се чувствате неудобно, тъй като косата Ви ще бъде много ярка. За мен, тенденцията на мандаринена коса е перфектното решение, модерно и интересно, защото обичам да боядисвам косата си и да нося необичайни цветове.

Скъпи читатели, ако искате да си направите мандаринена коса, трябва да знаете, че е по-добре да платите повече и да посетите професионалист, който познава техниките за стилизиране. Всеки случаен фризьор може да унищожи косата Ви, а ефектът може да бъде описан като “далеч от задоволителното”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *