Серумът с витамин С е най-важната козметика в банята ми. Вярвам, че някои от вас са съгласни с това. Все пак резултатите от използването му, които са по-сияйна и гладка кожа, освободена от бръчки и пигментационни петна, наистина са страхотни. Когато е стабилизиран и доставен под формата на серум, витамин С прави кожата безупречна. До месец лицето става по-озарено, с равномерен тен и чисто – просто изберете правилния продукт и го нанасяйте ежедневно. Кой обаче серум за лице с витамин С е най-добрият?

Този напълно задължителен витамин С в грижата за кожата

Витамин С е една от козметичните съставки, които са били подлагани на множество клинични тестове. Козметичната индустрия го използва от доста време и все още той е една от най-важните съставки, притежаващи огромна мощ. Интересното е, че няма алтернатива на витамин С, което означава, че това хранително вещество не може да бъде заменено с друго. Ефектите също не могат да се сравнят.

В допълнение, витамин С доказано пасва на всички възрасти и типове кожа. Това невероятно качество го прави универсална козметична съставка. Интересното е, че кожата се нуждае от това вещество, за да функционира правилно и да изглежда добре. Не на последно място, струва си да се разбере, че ние – хората – не успяваме да произведем витамин С в телата си. Това означава, че трябва да го доставим, например чрез серум за лице с витамин С, нанасян всеки ден. Това е един от най-лесните начини да поддържате нивата достатъчно високи.

Свойства на витамин С

Както вече споменах. витамин С е много мощна козметична съставка. Впечатляващо е, че само едно вещество може да носи толкова много ползи на кожата. Какво по-точно получавате? Витамин С:

  • е силен антиоксидант, който се бори със свободните радикали
  • подсилва стените на капилярите
  • намалява зачервяването по лицето
  • се справя с неприятния ефект от UV лъчите (забележка: колкото по-дълго кожата е изложена на слънце, толкова по-бързо нивата на витамин С спадат)
  • подпомага възобновяването на клетките, разкривайки нова кожа
  • озарява кожата и изтрива пигментационните петна
  • стимулира производството на колаген в кожата, справяйки се с увисването
  • бори се с възпаленията и акнето
  • управлява производството на себум

Както можете да видите, витамин С успява да постигне много. Ако искате да се възползвате от тези ползи, предлагам ви да си вземете добър серум, обогатен с тази съставка. За да ви помогна, ще ви разкажа кои серуми подействаха добре при мен.

Топ серуми с витамин С, даряващи със сияйно и чисто лице

Моят първи избор: Nanoil, Vit. C Face Serum

Nanoil, Vit. C Face Serum

След преглед на списъка със съставките знам, че този серум си струва да се закупи. Той съдържа 3-О-етил аскорбинова киселина, което е най-добрата форма на витамин С. Тя прониква в дълбочина в кожата, за да подобри състоянието й отвътре. Забелязах също, че Nanoil Vit. C Face Serum има антиоксидантен екстракт от пунарнава. Това азиатско растение е познато с озаряващия си ефект и точно като витамин С, прави кожата по-младолика и с равномерен тен. Тогава проверих размера и останах изненадана, че е 50 мл, което не е често срещано. Повечето серуми са 30 мл или дори по-малко. Става още по-добре, когато разберем, че цената е съвсем разумна. Затова всички могат да си позволят Nanoil Vit. C Face Serum и да се сдобият с младолика и отпочинала кожа без бръчки и петна. Нека само да добавя, че можете да използвате този серум преди грим, защото той не оставя мазен слой по лицето.

повече информация – www.nanoil.bg

Моят втори избор: Obagi, Professional C Serum 20%

Obagi е съкровище – серум, който обичах с цялото си сърце и използвах много редовно. Въпреки че задоволяваше нуждите на кожата ми, плаках по малко всеки път, когато трябваше да го закупя – струва наистина много. Знам, че Obagi Professional C Serum 20% не съдържа най-модерната форма на витамин С, но все пак някак успява да достави невероятни резултати. По мое мнение той оставя лицето по-красиво, така че нямам от какво да се оплача. Серумът пасва на всеки, включително и на хората със зряла кожа. Съдържайки голямо количество антиоксиданти, този озаряващ продукт е добър за отлагане на стареенето. Аз нанасях Obagi Professional C Serum 20% преди лягане, тъй като смятам, че формулата е прекалено тежка. Когато се събудех обаче, лицето ми винаги беше много гладко, отпочинало и сияйно. За мен Obagi Professional C Serum 20% е наистина добър серум, предлагащ голямо количество витамин С.

Моят трети избор: Ole Henriksen, Truth Serum

Поправете ме, ако греша, но Ole Henriksen не е много известен бранд, нали? Това е жалко, тъй като той създава чудесни козметики, особено Truth Serum. Въпреки че не е направен от най-добрия витамин С, той успява да достави желаните резултати. За съжаление, не е евтин. Ако мислите, че козметиката е по-скъпа от други, защото предлага повече продукт, ще трябва да ви разочаровам. Ole Henriksen Truth Serum идва в опаковка от 30 мл. Но нека се фокусираме върху плюсовете! Ще заобичате този серум, заради голямата порция колаген, намаляващ бръчките и забавящ стареенето. Алоето оставя лицето хидратирано и подхранено. Екстрактът от портокал ревитализира кожата и подпомага възобновяването на клетките. Редовното нанасяне дарява с безупречна кожа.

Моят четвърти избор: La Roche-Posay, Pure Vitamin C

Това е евтин озаряващ серум, който таргетира скучната и уморена кожа. La Roche-Posay Pure Vitamin C възвръща сиянието и не се нуждае от много време, за да го постигне. Направен е с голяма доза чист витамин С (той обаче не е стабилизиран). Има и салицилова киселина, подпомагаща възобновяването на клетките, както и една уникална съставка: невросензин пептид, отговорен за забавяне на стареенето, подобряване на еластичността на кожата и успокояване на дразненето. Харесвам свежата текстура, която не е мазна. La Roche-Posay Pure Vitamin C се абсорбира много бързо, увеличавайки видимо хидратацията.

Има ли още озаряващи серуми за лице, които трябва да тествате?

За сега това са всички серуми, които, по мое мнение, са най-ефективните при разкрасяването на лицето. Мисля, че мога да ви предложа да опитате серуми с витамин С, предлагани от Sesderma, The Ordinary и Drunk Elephant. Знам, че много потребители харесват продуктите им, но те не помогнаха особено при мен.

Имате ли си любим серум за лице с витамин С?