Привет!

Сигурна съм, че всяка жена мечтае за гъста и силна коса. Греша ли? Фокусирана съм върху този проблем, защото майката природа ме е дарила не само с тънка, но и с неконтрулируема коса, която лесно се поврежда. За щастие след тестването на много продукти и процедури най-накрая научих кои козметики работят добре. Искате ли да разберете кои са те? Продължавайте да четете.

1. Измиване на косата с продукти за увеличаване на обема на тънката коса

Разбира се има няколко шампоана, които се очакват да увеличат обема. Те съдържат съставки, които повдигат корените. С други думи подобни продукти карат косата ми да изглежда по-обемна. Друго предимство е, че тези шампоани създават невидим слой около всеки косъм, което предотвратява сплъстяването и в същото време добавя плътнст по цялата дължина. Това също добавя към обемния външен вид. Кои шампоани са най-подходящи за тънка коса? Моят най-любим е този на Kerastase за тънка коса.

Какво е толкова специално в този шампоан? Той съдържа целулоза на прах, която е отговорна за повдинаге на косъма. Освен това той съдържа и съставки, които добавят плътност на всеки косъм и имат ламиниращ ефект. Външният вид на косата се подобрява след първото използване на този продукт. С всяко следващо измиване, косата става все по-красива.

2. Сух шампоан за тънка коса

Дори този ,,обикновен“ сух шампоан на Batiste успява да увеличи обема на косата, защото едно от нещата, които съдържа е или ориз на прах или талк, които обгръщат косъма и придават по-обемен вид. Следователно при дните, когато използвате сух шампоан, косата ви ще е по-бухнала и плътна. Сухите шампоани често съдържат допълнителни съставки, които са отговорни за увеличаване на обема. Така че следващият път, когато пазарувате за сух шампоан, вземете опаковка, на която пише ,,Обем“.

Моят най-любим сух шампоан е този на Klorane. Съдържа азиатско оризово нишесте. Той попива излишния себум и прави косата по-обемна. Тя изглежда свежа и голяма.

3. Балсами, които добавят обем към тънката коса

Според мен грижата не е пълноценна, ако не включва балсам за коса. Обичам резултатите от някои продукти, които правят косата ми по-гладка, бляскава, устойчива, контролируема и опитомена. За съжаление много балсами доставят само временни резултати, което значи, че косата отново става плоска след няколко часа. На следващия ден тънката коса е претоварена. За щастие има някои специални балсами, които са специално направени за тънка коса. Те са по-леки, но също толкова ефективни. Кои са най-подходящите балсами за тънка коса?

Аз харесам L’Oréal Volumetry. Страхотен е! Резултатите, които доставя са уникални. Не прави косата ми плоска, а я повдига. Кичурите остават обемни и бухнали дълго време.

4. Лек и лесен балсам под формата на спрей за тънка коса

Понякога, поради липса на време, не мога да нанасям обикновен балсам, маска или други продукти за грижа. Понякога само някои части от косата ми се нуждаят от допълнително подхранване. Ясно е, че балсамите, които се оставят в косата, я правят плоска и затова избирам спрейовете. Те са невероятни! Носете една бутилка в чантата си и напръсквайте косата, когато усетите, че има нужда от подхранване. Резултатите са страхотни. Тези продукти не трябва да се отмиват от косата, много са леки и са идеални за тънка коса. Този, които пасва на моята коса е Matrix Biolage Volume Spray. Този продукт съдържа интересни подхранващи вещества като екстракт от памук и соеви протеини, които регенерират и повдигат косата.

Знаете ли за други добри продукти за тънка коса? Чела съм, че много билкови разтвори могат да се използват не само върху кожата, но и върху косата. Интересно ми е да чуя дали сте ги тествали. Ако да, моля споделете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *