Хей, момичета,

Днешната публикация ще бъде кратка. Ще засегна проблема с харесването и неприязънта към косата. С други думи, ще Ви кажа как да третирате косата си, за да накарате кичурите й да кажат „благодаря” с бърз растеж и красив външен вид. Също така, имайте предвид, че косата има и най-лошите си дни и колкото и усилия да влагаме, за да я оформяме, тя просто не иска да изглежда добре. Позволете ми да Ви покажа какво можете, за да помогнете на Вашите кичури да бъдат “винаги във форма”.

1. Косата не обича да бъде утежнявана…
… от стилизираща козметика. Мусове, гелове, спрейове, стилистиращи пасти, лосиони и гелове за оформяне, всички те допринасят за равномерното й сплескване. Вследствие на това, микромолекулите, съдържащи се в шампоаните, балсамите и маслата, нямат шанс да подхранят косата, както отвътре, така и отвън.

Решение: почиствайте косата прецизно. Опитайте се да намерите шампоан със силни почистващи вещества, за да измивате косата си поне веднъж седмично. Също така Вашите кичури ще бъдат благодарни, че сте ги третирали с деликатен, естествен шампоан с кратък списък от съставки. Косата Ви със сигурност обича всичко това.

2. Косата не обича да бъде дехидратирана…
… от козметични продукти, съдържащи късоверижни алкохоли. За да стане по-ясно, това са алкохол денат, бензилов алкохол, етанол и изопропанол, ако трябва да назовем само няколко. Освен това, косата има още един заклет враг, или дори няколко – това са сешоарът и слънцето. Те дехидратират косата. Затова, за да не разрушите хидролипидния слой, прочетете решението на проблема по-долу.

Решение: осигурете на косата си глицерин, мед, пантенол, алое, хиалуронова киселина и фруктоза.

3. Косата не обича да бъде изтощавана от недостатъчно количество протеини…
, както и не обича да бъде утежнявана от протеини. Грижата за косата е изкуство на избора на вещества, от които кичурите могат да растат здрави и да не бъдат утежнени.

Решение: поддържайте баланса в грижите и не прекалявайте с продукти, съдържащи кератин. Вместо това използвайте естествени масла. Благодарение на това косата Ви ще бъде подхранена, овлажнена и подсилена. Ще бъдете изненадани колко бързо косата ще възвърне добрата си стара форма.

Както можете да видите, можете да трансформирате външния вид на косата си дори и днес – просто опитайте да се придържате към тези три лесни правила. Простичко? Разбира се, че е просто 🙂 Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *