Привет на всички!

Много от нас обичат да стилизират косата си, да нанасят всякакви продукти и да си правят сложни прически. Това е супер, но има един важен въпрос, на които трябва да си отговорим: правим ли го по правилния начин? Ако не, какви грешки допускаме обикновено? Прочетете тази публикация, за да разберете.

Неправилна температура на сешоара

Топлината причинява сериозно увреждане на косата. Тя кара кутикулите да се надигат и така косата става с висока порьозност, суха и скучна. За да влошите още повече нещата, можете да изгорите скалпа или ухото си. Това е причината да трябва да изберем правилната температура на инструмента преди да сушим със сешоар, да изправяме или къдрим косата. Помнете и че не трябва да сушите косата веднага след като сте я измили и винаги да слагате препарат, който защитава от топлина.

Накланяте главата надолу при сушене

Този трик ускорява изсушаването и ви дава много обем, но ако косата ви е с висока порьозност и е увредена, сешоарът ще отвори кутикулите на косъма. Какъв ще е резултатът? Хвърчаща навсякъде коса. Като цяло опитайте да сушите косата по посоката на растежа.

Не я сресвате преди да я измиете

За да предотвратите проблеми, докато я миете или стилизирате, е добра идея първо да срешете косата. Разплетете я и се оттървете от възлите. Това ще спаси най-вече тънката и слаба коса, защото няма да се налага да я дърпате, докато я миете, както и нанасянето на продукти ще е много по-лесно.

Прекалено много стилизиращ продукт

Прекалено много от всяко добро нещо, не е на добро. Тази поговорка се отнася и за нанасянето на стилизиращи косата продукти. Не трябва да използваме мусове, лакове за коса, помади и тн. всеки ден. Защо? Този тип продукти може да причини раздразнение, да изсуши скалпа и косъма, да премахне обема. Просто ги използвайте от време на време.

Дърпане на косата…

…докато сушите с хавлиена кърпа, миете, вчесвате. Ако не сте нежни, е много вероятно да я увредите сериозно. Освен това дърпането с кърпата може да предизвика статично електричество и да отвори кутикулите.

Аксесоари за коса, които я увреждат

Наясно ли сте, че дори и обикновения ластик за коса причинява увреждане на косъма? Тук най-вече става въпрос за металните частички по ластиците. Някои от тях е възможно да отслабят косата, защото тя се закача за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *