Здравейте, момичета!

За съжаление, не всички от нас имат красиви прически. Повечето жени имат буйна, увредена и слаба коса. За щастие има няколко прости метода, които ще направят Вашите кичури силни, сияйни и здрави. Всичко това ще намерите в моята публикация. Прочетете по-нататък!

Къдрава и хвърчаща коса

Косата обикновено е къдрава заради водата и влажността, която абсорбира от околната среда. Тя е трудна за стилизиране и с времето изсъхва. Защо понякога косата е хвърчаща? Факторите, които оказват влияние върху това, обикновено са шапки, изработени от изкуствена материя, отопление и климатизация, както и погрешна грижа за косата. Какво трябва да направите, за да го предотвратите? За да се сблъсквате по-малко с хвърчащи кичури и къдрава коса, ще Ви трябва… крем за ръце. Използвайте малко количество продукт и Вашите кичури ще бъдат гладки и сияйни. Сериозно решение е да измиете косата с хладка вода, която ще “затвори” космените кутикули и в същото време ще изглади повърхността на косъма. За грижа за косата използвайте балсами и маски за коса и стилизирайте косата веднага след измиване.

Коса без обем

Липсата на обем е проблем на слабата и мазна коса. Ако искате да се справите с този проблем, посетете дерматолог, който ще Ви предпише продукти, способни да намалят секретирането на себум. Можете ли да осигурите на косата си обем? Разбира се. Използвайте ежедневния си балсам само за краищата. Разрешете косата с гребен, който може да удвои обема на прическата Ви. Когато сушите косата, наведете главата си надолу и нанесете върху корените пяна за обем.

Вълнообразна коса

Този тип коса е изключително труден за стилизиране и грижа. За да укротите косата, намерете добър фризьор, който ще открие най-подходящия метод за подрязване и стилизиране специално за Вас. Опитайте се да не докосвате косата, защото започва да хвърчи и се отпуска. За да изсушите косата с кърпа, използвайте памучна кърпа или памучна тениска, която подчертава къдриците. Измивайте косата веднъж или два пъти седмично и след всяко измиване използвайте овлажняващ балсам. Изплаквайте шампоана със студена вода; никога не използвайте гореща вода за измиване на косата, защото това само ще увеличи накъдрянето и ще омазни кожата на главата.

Суха и увредена коса

Вероятно сте я увредили с топлинна обработка. Може би има нещо общо с неправилна грижа, често боядисване, различни заболявания, лоши навици на хранене, прием на лекарства. Как да се грижим за сухата и увредена коса? Всекидневно използвайте балсам за отмиване и шампоан с протеини. Ако използвате сешоар, първо нанасяйте козметични средства за защита от топлина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *