Здравейте, момичета!

Когато дойде есента, косата ни започва да се сблъсква с трудни моменти. Какво означава това? Изтъняване, по-лошо състояние, мазен скалп, защото носим шапка. Ето защо реших да споделя няколко идеи с Вас за това как да предотвратите увреждане и изтъняване на косата.

Не носете стегнати прически. Избягвайте конски опашки и кокове. Подобни прически влошават състоянието на космите и стимулират изтъняването. Не използвайте метални шноли и ластици за коса с метални елементи, защото те увреждат косата, като предизвикват появата на гънки, косопад и начупване.

Някои козметични процедури също водят до изтъняване, например боядисване, постоянно къдрене, често топлинно оформяне. Интересното е, че прекаленото използване на продукти за оформяне на косата (спрей, гел, восък) правят косата слаба и изтъняваща. Тези продукти дори могат да раздразнят скалпа Ви, което може да има лоши последици в бъдеще.

Преди да си купите продукти за коса и скалп, обърнете внимание на списъка със съставките. Изберете продукт, който ще Ви помогне да се справите с проблемите на скалпа. Козметичната индустрия предлага много продукти, вариращи от шампоани, маски, балсами до масла, ампули, и други. Добрата козметика за коса трябва да съдържа и пантенол, биотин, витамини А и Е, протеини, билкови екстракти, масла.

Ако наистина искате да предпазите косата си от опадане, променете Вашите навици на хранене. Храната има огромно влияние върху състоянието и външния вид на косата и скалпа. Бързото хранене, газираните напитки и солените снаксове могат да влошат здравето й и това да доведе до косопад. Ето защо трябва да обогатите Вашето хранене с продукти, които включват витамини А, С, Е и Н, цинк, желязо, мед, силиций, аминокиселини и мастни киселини.

Как поддържате косата си здрава и красива?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *