Здравейте, момичета!

Чували ли сте, че нощта е най-доброто време за кожата Ви да се възстанови? Когато се изправите сутрин и застанете пред огледалото, ще видите гладка, освежена и блестяща кожа. Обзалагам се, че обичате да изглеждате по този начин. За съжаление, това е невъзможно. Ако искате кожата Ви да бъде здрава и красива, трябва да използвате продукти, които съответстват на естествения й жизнен цикъл. Вижте как да го направите по подходящ начин.

НА СУТРИНТА. Не е нужно да почиствате лицето. Просто помогнете да запази своя свеж и красив външен вид. Използването на спрей или тонер е достатъчно. Плодове, цветя и други вещества с деликатен аромат и свойства са най-добрите съставки на такива продукти. След това нанесете лек овлажнител със слънцезащитен крем. Не забравяйте, че всички сутрешни продукти трябва да са подходящи за Вашия тип кожа. През деня можете да използвате освежаващи спрейове. Не забравяйте да прилагате слънцезащитния овлажнител на всеки няколко часа.

ПРЕЗ ДЕНЯ. Възстановителните процеси започват в кожата. Смята се, че 16 часа е най-подходящото време за почистване на кожата. Защо не тествате теорията? Премахнете грима и използвайте скраб; след това нанасете маска. Подгответе кожата си за следващите стъпки. Нанесете успокояващи продукти. Дори и лицето Ви не би отказало да се отпуснете след натоварен ден.

НА ВЕЧЕРТА. Използвайте интензивно овлажняващи и възстановяващи продукти. Серумите, кремовете и маслата са най-добрите; те включват много витамини, микронутриенти и лечебни съставки. Продуктите трябва да отговарят на нуждите на Вашата кожа. Те ще подобрят клетъчното обновяване, ще стимулират производството на колаген и ще осигурят на кожата кислород.

ВЕЧЕР. Кожата Ви си почива точно като Вас. Възстановителните процеси се извършват в кожата. Клетките се регенерират, бръчките се изглаждат, обезцветяването става по-малко видимо. За пълно възстановяване, трябва да дарите кожата си с 8 часа сън. Ще виждате ефектите всяка сутрин, когато стоите пред огледалото.

А Вие, момичета, как се грижите за кожата си? Познавате ли 24-часовия цикъл на Вашата кожа?